حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

مراحل ساخت یک استودیو عکاسی خانگی ارزان قیمت

راه اندازی استودیو های خانگی امروزه توجه بسیاری از علاقه مندان عکاسی را به خود جلب نموده است. کنترل نور و کیفیت بالای تصاویر از فوائد استودیوهای خانگی به شمار میرود . برای شروع باید بگوییم حتما لازم نیست که شما یک عکاس حرفه ای یا صاحب چندین میلیون تومان تجهیزات حرفه ای باشید تا عکس های استودیویی بگیرید. بلکه تمام چیزی که شما نیاز دارید یک دوربین، چند آیتم خانگی، کمی فضا و مقدار زیادی خلاقیت است تا استودیوی عکاسی خانگی خود را راه اندازی کنید. نکته مهم این است که این کار از آنچه فکرش را می کنید آسان تر می باشد. در ادامه با این مقاله همراه باشید تا با مقدمات ساخت استودیوی عکاسی خانگی آشنا شوید.

تصویر بالا استودیوی بزرگ اثر کیتلین مک لاچلان (Kaitlyn McLachlan) در  ۵۰۰px.com

مورد اول : فضا

لازم است درباره مهمترین قسمت این کار یعنی فضای مورد نیاز برای استودیو صحبت کنیم. پیش از هر چیز باید بگوییم هنگام راه اندازی استودیوی خودتان، نخستین چیزی که نیاز دارید کمی فضا با دیوار آزاد است  که من حداقل ۱٫۵ متر عرض و تمام طول دیوار تا سقف را توصیه می کنم. البته بسته به این که از چه چیزی عکس می گیرید، ممکن است به فضای کمتر یا بیشتری در عرض دیوار نیاز داشته باشید. پرتره های تمام قد یا تصاویری با بیش از یک نفر، به فضای دیوار بیشتری نیاز دارند، در حالی که پرتره های با کادربندی جمع و جور تر، عکاسی از محصولات و مواد غذایی به فضای کمتری نیاز خواهند داشت.

مورد دوم : بک گراند

شاید بتوان اهیمت بک گراندهای مناسب در یک استودیو را در حد نورپردازی دانست . پس باید یادآوری کنیم که یکی دیگر از مواردی که شما نیاز دارید یک پس زمینه می باشد.که این مورد هم بسته به رنگ و وضعیت دیوار شما، این واقعا یک گزینه اختیاری می باشد. یکی از روش های مورد علاقه من برای عکاسی در استودیو، عکاسی با یک پس زمینه سفید ساده است، در نتیجه اگر شما در حال حاضر یک دیوار تمیز و سفید دارید، پس به پیش! شما آماده اید! اگر می خواهید پس زمینه رنگی یا جالب تری را اضافه کنید، گزینه های شما نامحدود می باشند. از میخ یا پونز برای آویزان کردن یک پارچه نقش دار، یک روتختی نازک یا یک پرده با هر رنگ و الگوی دلخواه استفاده کنید. اگر قصد عکاسی از یک جشن یا مضمون خاصی را دارید، قادر هستید برای به دست آوردن یک الگو یا طراحی خاص، کاغذهای کادو را با نوار چسب به دیوار بزنید.

مورد سوم : نور

خب رسیدیم به نور. بیشک عکاسی بدون نورپردازی اهیمت ندارد و در یک استودیوی خانگی نیز همین قانون وجود دارد. و اما مورد سوم، و به نظر من مهم ترین موردی که شما نیاز دارید، یک منبع نور می باشد. این نیز می تواند هر چیزی باشد. نور مورد علاقه من برای استفاده، یک لامپ بلند و ایستاده با بازو های متعدد و قابل تنظیم می باشد. این لامپ تغییر در شدت و نحوه قرار گرفتن نور را میسر می کند. باید بگویم شما همچنین می توانید از یک لامپ رومیزی، یک چراغ قوه، یک پنجره یا حتی شمع استفاده کنید – خلاق باشید. برای نورپردازی جدی تر  اگر قصد داشتید برای تجهیزات نورپردازی هزینه کنید ، ۲ واحد فلاش استودیویی به همراه ۲ پایه و سافت باکس را حتما در نظر داشته باشید.

 

توجه :  میخواهیم هشداری به شما بدهیم. بسیار دیده شده که افراد از لامپ های مطالعه برای نورپردازی استفاده میکنند. توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از لامپ های رومیزی، که اینها با نور روز متعادل نیستند. آنها به طور غیر صحیح به پرتره های شما یک رنگ گرم تا حدودی نارنجی خواهند بخشید. راه حل این مشکل این است که تراز سفیدی خود را بر روی Incandescent یا Tungsten با نماد لامپ رشته ای تنظیم کنید. در هر صورت اگر با ته رنگ های ناخواسته در عکس خود رو به رو شدید، با روش های اصلاح رنگ در فتوشاپ قادر به اصلاح و کنترل رنگ ها خواهید بود.

اینجاست که سرگرمی آغاز می شود!

 

عکس از Evgeny Tchebotarev

اکنون وقت آن رسیده که سوژه مناسبی برای عکاسی پیدا کنید. پس میتوانید یکی از دوستان خود را بیاورید، و در مقابل دیوار بنشانید. البته مطمئن شوید که او حداقل چند قدم از دیوار فاصله داشته باشد تا در تصویر عمق ایجاد کنید. از یک لنز با دیافراگم سریع مانند یک Canon 50 1.2 استفاده کنید.  منظور لنزی است که دیافراگم بازتری ارائه دهد . با قرار دادن نور ها در ارتفاعات و موقعیت های مختلف در اطراف صورت مدل خود آزمون و خطا کنید. به نحوه افتادن سایه ها بر صورت و بدن او توجه کنید. هرچه نور به صورت سوژه شما نزدیک تر باشد، کنتراست و سایه ها شدیدتر خواهند بود. اگر نور دورتر باشد، سایه و کنتراست نرم تر و پخش تر شده، و در فضای بیشتری گسترده خواهند شد.

 

 

تصویر بالا : صحبت در مورد عکس اثر کیتلین مک لاچلان (Kaitlyn McLachlan) در ۵۰۰px.com

میخواهیم یک حقه به شما بیاموزیم. شما می توانید با استفاده از یک قطعه بزرگ مقوا، یا هر شیء بزرگ و صاف یا مسطح  دیگری، تکنیک های نورپردازی مختلف را حتی بیشتر آزمایش کنید. با قرار دادن یک تخته بین نور و سوژه، از آن برای مسدود کردن بخشی از نور استفاده کنید، که سایه های جالبی بر روی صورت و بدن سوژه شما می افکند. شما همچنین قادر خواهید بود یک قطعه مقوای سفید و روشن را به سمت سوژه خود بگیرید تا همچون یک رفلکتور نور بیشتری را به سمت سوژه تان بازتاب دهد. این کار به خصوص وقتی که شما گزینه های نورپردازی کم، و دوستان یا هم اتاقی های زیادی در اطراف خود دارید، بسیار مفید می باشد.

 

تصویر از Evgeny Tchebotarev

یکی از ژانرهای محبوب عکاسی، تصویربرداری از محصولات است. اگر شما قصد دارید  از محصولات یا مواد غذایی عکس بگیرید؟ یک میز کوچک، ترجیحا سفید، بردارید و آن را بین دیوار و نور خود قرار دهید. شما می توانید از یک سفره، رومیزی، تخته گوشت، آینه، بشقاب های رنگارنگ یا هر تعداد پوشش دیگری برای میز استفاده نمایید. برای به دست آوردن نور روشن تر و مستقیم تر، نور را نزدیک و بالای سر سوژه خود بیاورید.

 

عکس از Nicklas Bågvinge

جمع بندی نهایی اینکه در نظر داشته باشید که مهم نیست از چه چیزی دارید عکس می گیرید، ترفند این است که انعطاف پذیر و صبور باشید. عکاسی چیزی جز آزمون و خطا نیست. حالا که اصول اولیه را دارید، دست به کار شوید. احتمالات برای استودیوی عکاسی خانگی شما بی پایان اند!

توجه: فراموش نکنید که فلاش ها و استروب های استودیویی عالی هستند. اما از آنجا که اثر آنها گذراست شما باید تصاویر خود را بر روی دوربین یا کامپیوتر خود بررسی کنید تا ببینید چه اثری دارند، و اگر در مورد نوردپردازی تازه کار باشید این امر روند یادگیری را طولانی می کند.

 

امیدواریم این مقاله مورد استفاده علاقه مندان به عکاسی قرار گیرد.اگر شما هم نکته‌ای برای اضافه کردن به آنچه گفته شد دارید  و یا توصیه های دیگری برای راه اندازی استودیو عکاسی در خانه دارید؟ آن ها را در بخش دیدگاه ها، پایین همین صفحه، با ما و دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مجتبی صدیق
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X