حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

چگونه از پاشیده شدن مایعات داخل فنجان عکس بگیریم ؟

دینا بلنکو (Dina Belenko) یک عکاس خلاق اجسام بی جان اهل روسیه می باشد. تصاویر هنری او داستان های جادویی پشت اشیاء روزمره بی جان را ثبت می کنند. در این مقاله دینا به شما آموزش می دهد که چگونه با ایجاد پاشیدن مایعات دیوانه وار که تنها با چند مرحله ساده نیروی جاذبه را به مبارزه می طلبند، به مایعات جان می بخشد. این مقاله را در سایت عکاسی مطالعه کنید و سپس تفنگ چسب حرارتی خود را برداشته و این آموزش را در خانه امتحان نمایید.

دینا بلنکو می گوید : از آنجا که من در یک شهر کوچک ایالتی در آخر دنیا زندگی می کنم، به هیچ نوع ماشین آلات فانتزی دسترسی ندارم تا به من کمک کنند از پاشیدن مایعات عکس بگیرم. من تنها می توانم آرزوی داشتن دستگاهی را داشته باشم که بتواند مایع را با زاویه دقیق و سرعت دقیق بریزد  .به طور قطع  چیزی نیست که من بتوانم به راحتی در یک فروشگاه محلی انتخاب کنم. اگر شما یک عکاس اجسام بی جان هستید که می خواهید تصاویر منحصر به فردی ثبت نمایید، ممکن است همین مشکل را داشته باشید. این به این معنی نمی باشد که ما باید تمام سرگرمی این کار را از دست بدهیم و به ثابت و بی حرکت نگه داشتن تصاویر اجسام بی جان خودمان متوسل شویم. من اینجا هستم تا به شما نشان دهم چطور می توانید تنها با استفاده از دو اسپیدلایت یا فلاش  و یک چسب تفنگی، از یک تصویر پویا با افتادن فنجان ها و پاشیدن مایعات عکس های زیبا بگیرید.

کلید عکاسی از پاشیدن مایعات (splash photography) داشتن بیشترین کنترل ممکن می باشد. رسیدن به کنترل دقیق ریختن مایعات بسیار دشوار است، اما ما می توانیم کنترل کنیم که چطور فنجان های «در حال سقوط» ما در هوا ثابت بمانند. برای این کار، از گیره های حرفه ای یا ابزار کمی تغییر یافته برای هدف شما مانند قلاب های بافندگی یا هر میله باریک دیگر  و یک چسب تفنگی استفاده کنید. برای لوازم دوربین، شما به یک دوربین، سه پایه، و هر نوع منبع نور مناسب برای عکاسی با سرعت بالا نیاز دارید. من از دو اسپیدلایت استفاده کردم که یکی در داخل یک سافت باکس کوچک و دیگری پشت یک دیفیوزر یا پخش کننده نور  بزرگ، یک ریموت کنترل شاتر نیز کمک بزرگی خواهد بود، اما لزوما به آن نیازی نیست.

مرحله اول :لوازم صحنه را جمع آوری کنید

در مرحله ی نخست باید تمام چیزهایی که برای عکاسی اجسام بی جان (still-life photography) خود نیاز دارید را جمع آوری کنید. شما به چند فنجان قهوه، چند کوکی و چند حبه قند نیاز دارید  هر چیزی که مناسب می دانید. فراموش نکنید که به مقدار زیادی قهوه هم نیاز دارید. همچنین به چند پشتیبان برای فنجان های «در حال سقوط» و یک دستگاه چسب حرارتی تفنگی نیز نیاز خواهید داشت.

مرحله دوم :ترکیب بندی

در این مرحله شما باید یک ترکیب بندی ترتیب دهید و کمی فضا برای پاشیدن مایعات باقی بگذارید تا بعدا در عکس شما ظاهر شود. در مورد من، کل قسمت پایین یک تصویر تقریبا خالی است، در نتیجه حرکت مایعات هیچ بخش مهمی از یک عکس اجسام بی جان را خراب نخواهد کرد.

توجه کنید که برای پشتیبان، فنجان هایی که قرار است با هم «سقوط کنند» را چسب زده، و آنها را محکم در محل خود ثابت کنید. من یک شیشه شیر را به یک قلاب بافندگی چسباندم.

 

همانطور که در بالا میبینید قلاب را می توان به راحتی در مرحله پس پردازش حذف نمود. من همچنین یک فنجان قهوه را در موقعیت واژگون شدن به یک قفسه چسباندم.

مرحله سوم :نورپردازی و تنظیمات دوربین

اکنون صحنه با دو اسپیدلایت نورپردازی شده است، که بر روی قدرت کم تنظیم شده اند (از قدرت ۱/۱۶ تا ۱/۱۲۸ پالس بسیار کوتاهی ارائه می دهد که حرکت مایع را ثابت یا فریز خواهد کرد). یکی از آنها به عنوان یک نور کلیدی از چپ و کمی پشت صحنه عمل می کند. دیگری به عنوان نور پُر کننده (نور تکمیلی) در سمت راست عمل می کند. از آنجا که ما با فلاش کار می کنیم، سرعت شاتر خود را بر روی سرعت همگام سازی فلاش تنظیم کنید – معمولا بین ۱/۱۶۰ ثانیه و ۱/۲۵۰ ثانیه. سپس، یک عکس آزمایشی بگیرید تا حداکثر دیافراگمی که می توانید بدون نوردهی ناکافی کردن تصویر به دست آورید را ایجاد کنید. سپس دوربین خود را بر روی مُد پیوسته یا continuous  قرار دهید تا چندین عکس در یک ردیف ایجاد کرده، و به صورت دستی بر روی سوژه اصلی فوکوس نمایید.

مرحله چهارم : عکاسی

از نظر من این بهترین بخش کار می باشد.در این مرحله باید  کمی مایع را در یک فنجان بریزید و یک دنباله عکس بگیرید. از آنجا که فنجان ها در جای خود ثابت شده اند، می توانید چندین بار بدون خراب کردن صحنه عکس بگیرید. مقادیر مختلف مایع را امتحان کرده و با زوایای مختلف آزمایش کنید، قبل از این که عکس پاشیدن مایعاتی که از همه بیشتر به عکس ایده آل شما نزدیک است را ایجاد نمایید. و از همه مهمتر اینکه از این کار لذت ببرید.

مرحله پنجم: پس پردازش

در این مرحله شما می بایست زیباترین عکس ها را انتخاب کنید، و سپس آنها را با هم ترکیب نمایید. برای انجام این کار، هر کادر را در یک لایه جدید پیست کرده و از ماسک لایه ها (Layer Masks) و قلم مو برای نشان دادن جزئیاتی که می خواهید استفاده کنید. در مورد من، دو عکس اصلی وجود دارد، یکی با قهوه و دیگری با شیر  و قطراتی نیز از عکس های دیگر اضافه شده است. شما می توانید تمام پشتیبان های قابل مشاهده را روتوش کنید مانند قلاب متصل به لیوان را .

من این کار را با استفاده از ابزار Clone Stamp انجام دادم. سپس با حذف قطراتی که دوست ندارید یا تنظیم رنگ ها و کنتراست به تصویر کمی جلا بدهید.

 

در اینجا کار تمام است و عکس شما آماده است. این عکس پویای نهایی می باشد :

شما حالا قادر هستید کل این فرآیند را دوباره با اشیاء مختلف امتحان کنید مانند کوکی و آرد، دونات و طعم دهنده ها، هر چیزی که دوست دارید. اینها تصاویر بیشتری از مجموعه ای به نام «از قفسه بالایی» هستند که دقیقا به همین روش ایجاد شده اند.

 

امیدوار هستیم که این آموزش عکاسی از دینا بلنکو (Dina Belenko) نیز برای شما عزیزان مفید و الهام بخش واقع شده باشد. لطفا دیدگاه های ارزشمندتان را پایین صفحه با ما در میان بگذارید. اگر این مقاله را مفید یافتید لطفا آن را با دوستان خود هم به اشتراک بگذارید.

منبع

instagram.com/dinabelenko ،۵۰۰px و لنزک

مجتبی صدیق
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X